Monday, March 7, 2011

0.22

Keso med hela linfrön och kanel ser ut som risgrynsgröt. Det smakar inte som risgrynsgröt.
Undrar om det skulle smaka mer som risgrynsgröt om man värmde det i mikron? Jag tror inte det. Jag tror Keso med hela linfrön och kanel blir lite konstigt om man värmer det. Dock är Keso förmodligen alldeles för lite fett. Men jag var så osugen på fil eller yoghurt med hela linfrön och kanel idag. Och Keso smakar faktiskt lite annorlunda. Även med hela linfrön och kanel. Det är sånt man får ta vara på.

Malin skriver om kalkonschnitzel. Jag skulle förmodligen nästan kunna döda för lite panering. Inte just nu kanske. Just nu mår jag snarare lite illa. Men om någon timme sådär när hungern sätter in. Iallafall något litet skulle jag kunna döda. En spindel kanske. Ja, en spindel skulle jag nog kunna döda för att få smaka på lite panering, även om det betyder att det skulle regna imorgon.

Förutom att det förmodligen skulle vara helt ofruktsamt att döda en spindel i jakt på en tugga panering, för jag tror det är väldigt få spindlar som sitter på ett hemligt förråd av panering. Och om den här spindeln som jag tänker döda mot förmodan gör det, så har jag ju ändå ingen nytta av honom om han är död, för då kan han ju inte ta mig till sitt hemliga förråd.

Så... jag skulle i stort sett kunna hota en spindel till livet utan minsta intentioner att göra verklighet av hotet. Mmhmm, det är hur gott jag skulle tycka att panering var just nu.

Yrar jag? Jag vet inte, tillochmed mina drömmar verkar väldigt konstruktiva just nu. (Kanske inte den om kaninen då, men majoriteten av mina andra drömmar). I natt drömde jag att jag blev akutremitterad till en nackspecialist. Han förfasade sig över mig och sa att han borde skriva ut ett recept på en Tempurkudde till mig. Men det skulle ta alldeles för lång tid, så istället "langade" han några kuddar till mig "under bordet". Han drog för gardinerna i sitt mottagningsrum och plockade fram dem från bakifrån alla sina tjocka diagnosböcker i bokhyllan.
- Testa dem här, viskade han och såg omkring med lite jagad blick.

Så i drömmen gick jag hem, och sov på en svartamarknaden-Tempurkudde hela natten. Och när jag vaknade kände jag att rådet inte är speciellt långt ifrån sanningen.

Jag kände också att det var nästan som en födelsedag. Eller faktiskt, exakt som en födelsedag. Som Hammarby IFs 114-årsdag. Och som för att fira denna lyckliga dag är morgonpasset extra roliga (de vet bara inte att det är därför de är extra roliga, men det är det).

Slutsats: hade jag skrivit såhär mycket i form av instuderingsfrågor om Kost och Prestation hade jag varit nästan halvvägs klar för idag, redan innan klockan 10 på förmiddagen.

Skål och grattis Bajen!

3 comments:

  1. Grattis Bajen! Och jag önskar att jag hade fått se din dröm live, den verkade skum och kul - helt i min smak! Och jag ska nog göra kalkonschnitzel, jag har hittat ett skitgott recept som jag har köpt allt förutom kalkonschnitzeln till.

    ReplyDelete
  2. I en facebookvärld hade Linda GILLAt spindelhunger. Med utropstecken.

    ReplyDelete
  3. Hm... för att du vill att jag ska ta död på lite spindlar eller för att det var en bra metafor?

    ReplyDelete