Friday, October 15, 2010

SR.se sviker mig ikväll

Jonna och Nils satt och hängde lite i sitt kök på Haga en kväll. Vi kan säga att det var igår, för det var igår. De hade tänt ljus för att få lite mysfaktor på Jonnas pluggande. Så ömsom läser Jonna högt för Nils om osttillverkning, ömsom tar de en sån där lite för omotiverad och lite för lång rast och resonerar om livet. Eller mer specifikt kring hur länge Nils kommer leva. Nils ser ju bra mycket piggare ut än Jonna den här kvällen, men det är ju liksom ingen garanti? Jonna har undrat om inte Nils vill titta lite på SVT Play, eller kanske tillochmed lyxa till det med TV4, medan hon pluggar, men Nils är rätt nöjd med att bara lyssna på när Jonna pluggar. Eller ibland, när det blir lite för avancerat, så lyssnar han på Angus och Julia istället, de berättar så mysiga saker om mangoträd, och så.

Så Jonna tar lite saft, ger Nils en skvätt vatten, Angus och Julia behöver inget att dricka, för de har cigaretter och choklad. Och så hugger Jonna tag i sina tegelstenar och läser lite till.

Tidigare under kvällen har Jonna lockat Sarah och Tosca med snö, norrländsk blåst och varm choklad och nu handlar texten om beredning av mjölkprodukter (paragraf 14.8). Så Jonna lägger snart ihop ett och ett, och kommer på ett knep för att slippa bränna mjölken i botten. Klockan har ändå tickat förbi pluggdags förklarar Jonna för Julia och Nils (Angus är för upptagen med att ligga på golvet med hjärtat fullt av vin). Och så slår Jonna ihop tegelstenen igen och diskar ur sin popcornkastrull.

Ja, den kan mycket annat än att poppa popcorn också. Kastrullen alltså. Den lagar i stort sett all Jonna mat faktiskt. Men tills det finns en till kastrull, är den ändå i första hand en extraknäckande popcornkastrull.

Hur som helst så visar det sig att varm choklad-knepet inte bara fungerar, utan att det dessutom gjorde att det gick fortare OCH att det inte bildades något skinn på mjölken. Grymt! tänkte nog alla i köket, utom Angus, som var för upptagen med att sitta på en trästol och vissla.

Jonna drack sedan eftertänksamt sin choklad medan hon tittade på Nils.

Hon kom fram till att han får nöja sig med vatten.

Nils är nämligen Jonnas växt. En timjan. Nils Thymus, skulle man kunna kalla honom, om man är gammal latinstudent.

Så Jonna sitter och sippar på chokladen och känner sig ganska tillfreds.

Men sen får hon ett sms från någon annans kompis. Vi skulle kunna kalla honom Mattis L. Mattis L och Jonna är de verkligaste personerna i den här lilla historien så Jonna blir lite nedstämd, hon hade mycket hellre velat att Mattis L också var på låtsas precis som Nils, Angus, Julia och Jamie (minns ni Jamie?). Plötsligt kändes den varma chokladen tråkigt ljummen, Jonna fortsatte att aktivt inte spara det där telefonnumret genom att lämna telefonen i köket och gå och lägga sig istället. Hon siktade på att drömma något bra, något bättre än att få sms från verkliga personer man inte vill ha sms från. Tillexempel kan man då drömma om att få sms från verkligen personer som man VILL få sms av. Det kändes som en lockande dröm för Jonna just den här kvällen, som vi kan kalla igår. Julia ville drömma om att ha en egen gräsmatta, Angus ville drömma om pappersflygplan, och Nils ville nog bara drömma om det där mangoträdet.

Mattis L drömmer förhoppningsvis mardrömmar om att smsa folk som inte vill ha hans sms.



(så sensmoralen i det här utlägget då, if it didnt get trough to you: Angus och Julia är jävligt coola, Mattis L är inte så jävla cool, Jonna är trött och gröna växter lever längre om du pratar med dem och ger dem vatten)

4 comments:

  1. svar: aaw kusin, klart jag ska försöka hinna träffa dig innan jag åker. även om de bara blir en snabb fika eller liknande så blir det av! Jaja men det är det som är det bästa med oss :). Hihi. Miss you, tänkte väl röra mig uppåt nästa söndag eller kanske måndag eller så! :) Puss!

    ReplyDelete
  2. Jag gillar inte att SR sviker, men jag gillar definitivt att läsa dina inlägg. För det flyter så jävla bra.

    ReplyDelete
  3. Åh men Malin, menar du verkligen det!? I am flattered och lite generad :) Det är väl typ för dig jag skriver, så det är bra om du gillar det.

    ReplyDelete