Wednesday, September 29, 2010

You and the night and the music

Jonna står i köket och hänger lite med Jamie Cullum och tappar upp vatten i diskhon för att diska undan lite innan middagen. Eller snarare för att köpa sig själv tid att komma på vad som ska lagas till middag. Och för att slippa duscha (som alla vet tycker Jonna det är det värsta som finns att duscha, ungefär 8 gånger av 10) Hon noterar för sig själv att vattnen är väldigt kallt, fast hon har på det varmaste. Hon är trött och fryser av att ha händerna i det kalla rinnande vattnet och frågar sig själv var hon allra helst skulle vilja vara just nu, ett litet badkar dyker genast upp i tankebubblan ovanför hennes huvud.
"Ja, jag har faktiskt börjat förstå grejen med badkar"
berättar hon för Jamie Cullum.
"I cant say how glad I am about that" sjunger Jamie Cullum till svar. Det är faktiskt ganska ofta Jamie Cullum sjunger när han och Jonna umgås.

Jonna spekulerar i om hon kanske skulle göra inbrott hos Anna, som inte är hemma, och smyglåna hennes badkar. Men det är långt till Anna och Jonna har ju fortfarande nyckeln, så det skulle typ inte bli något inbrott. Så då var ju den idén förstörd. Vattnet som kommer ur kranen är fortfarande kallt och gör det svårt att associera till ett skönt bad med ångande vatten och ta-det-lugnt-andas-slappna-av-känsla. Det är dessutom rätt svårt att diska i kallvatten, så Jonna känner sig lätt frustrerad och får svårt att koncentrera sig på badkarsdagdrömmen, som då känner sig åsidosatt och lämnar tankebubblan tom.

"If I ruled the world, every day would be the first day of spring" trallar Jamie Cullum. Jonna tycker ibland det är lite svårt att ha ett sammanhängande samtal med honom. Men det är väl bara charmigt.

Det knackar på dörren och Jonna ber Jamie Cullum vara tyst en stund.

I trapphuset står Jonnas granne. Hon berättar först att det är något trassel med varmvattnet, som kommer vara åtgärdat om två timmar. Sedan berättar hon såklart också hela sin livs historia medan Jonna står i dörren och är kissnödig. För sådana grannar har Jonna.

Vad bra, berättar Jonna för Jamie när hon kommer in i köket, att hon har så omtänksamma grannar som berättar sådana här saker, för då kan hon ju vänta med att duscha tills det finns varmvatten igen. Det hade ju varit himla snopet att stå där, och bli översköljd av iskallt vatten när man redan fryser så.

"Nothings gonna harm you, not when I'm around"

"Nehe... men jag diskar väl färdigt så länge då, medan jag väntar liksom" säger Jonna, hugger tag i diskborsten och svär en stund över att hon inte förstår varför vattnet är så jäkla kallt ikväll.

Minnet är varken bra eller kort. Det är fanimej obefintligt.

1 comment: