Saturday, January 29, 2011

Morgonbildning

Sådärja, igår bestämdes det, av mig enhälligt, att det är dags för en nygammal tradition; att läsa tidningen till frukost. Och eftersom jag inte prenumererar på varken en lokal eller nationell variant. Och inte känner för att betala för det heller. Så är det DN.se som gäller. Givetvis på ett internet som jag inte heller betalar för!

Sarah och Tosca får leva med det. Och kanske bli lite allmänbildande på cupen.

Nu på morgonen har vi dessutom simultanlyssnat på P3 och på så vis ytinlärt oss en massa om Göteborg och film. Men framförallt har vi fördjupat oss i följande (utan inbördes ordning):

1. Man kan utbilda sig till diplomerad uppfinnare. Det tar 32 veckor, varav 21 är på distans och resten i Lidköping, där man har fri tillgång till en 3D-skrivare. Frågan jag inte hittade svar på: Behöver man ha några idéer innan man börjar utbildningen, eller är man garanterad att få en bra uppfinningsidé under den tiden man går på skolan?

http://www.uppfinnareforeningen.se/diplomerad_uppfinnare



2. Kina behöver inte ställa tillrätta det faktum att de bara har en jävligt stor klassklyfta, de behöver en MEGASTAD. En stad som är lika stor som till ytan kommer bli minst lika stor som Schweiz. Schweiz är mer än dubbelt dubbelt så stort som hela Uppland. Vem vill INTE bo i en stad som är 7-8 timmars bilresa från utkant till utkant. Man får ju en jäääkla massa skolor och sjukhus att välja mellan. Och de har väldigt snabba, och punktliga, tåg i Kina!

För att inte tala om att man slipper "alla-känner-alla-effekten" som kan vara så obekväm.
http://www.dn.se/nyheter/varlden/kina-planerar-megastad-med-42-miljoner-invanare


3. Det pågick visst mycket revolutioner år 2005. Vad är definitionen av en revolution?

4. Svensk krigsfilm... det blir liksom lika bra som det låter... Eftersom Sverige aldrig riktigt var i krig...

http://www.dn.se/kultur-noje/filmrecensioner/gransen

5. Jens Lapidus ska inte bara släppa en ny succébok utan också vara med i långköraren Efterlyst. Det känns nästan otippat, men alla är ju med i TV nuförtiden, bara det blivit kända först så får de en egen talkshow. Det här är en bit på vägen. Och Jens kan ju tala för sig (försvarsadvokat som han är) så det kanske tillochmed skulle kunna bli bra.

"Är du inte rädd för att glorifiera kriminaliteten i dina böcker?

– Jag höll ett föredrag för några månader sedan för en spaningsrotel och då var det en polis som räckte upp handen och sa "varje gång vi gör ett tillslag i en gängmedlems lägenhet så hittar vi tre grejer: "Svensk Maffia", en affisch från "Scarface" och någon av dina böcker, varje gång"."

1 comment:

  1. Och till dagens morgonbildning serverades en mycket, mycket god frukost! :) Mums!

    ReplyDelete