Saturday, February 26, 2011

Skvallerpress?

Ryssland.

Fotboll?

Kanske inte det första man tänker på. Men en begränsad skara med ovanligt god ekonomi verkar vilja ändra på det.

http://www.dn.se/sport/ryssar-lockar-ronaldo-med-jattebud

Och ja, 50 miljoner låter såklart som en fantasisumma nästan vad det än gäller, men faktum är att DN faktiskt missat en väsentlig pusselbit i informationen. 50 miljoner vadå?

50 miljoner ryska rubel är väl runt 11 miljoner svenska kronor. Det blir man inte speciellt rik på eller jo, det blir man ju, men inte Ronaldo tror jag, för allt är ju relativt.
Och apropå relativt; 50 miljoner bruna bananer, skulle visserligen kosta hundra-hundrafemtio miljoner kronor, men det är ändå ingenting man blir rik på.

För att lätta upp detta inlägg skulle jag precis söka fram en bild på Cristiano Ronaldo. Som så ofta får man de märkligaste "förslag" från Google. I det här fallet kom tillexempel sökorden "Ronaldos son" för "Ronaldo, Cristiano". Det slog mig att det här kanske betyder att det finns något viktigt jag inte vet om Ronaldos son, och kan inte låta bli att klicka. De två högsta sökträffarna lär mig att Ronaldos son var hemlig tills efter han var född (cred!), att han ska heta Cristiano Ronaldo (efter sin fars favoritfotbollsspelare?) och att hans mamma är en fattig amerikans servitris, som kanske inte är så fattig längre eftersom hon fick 100 miljoner för att ge Ronaldo ensam vårdnad och inte prata med media. Så 100 miljoner, det är alltså vad ett barn kostar? (De diskuterade det på P3 tidigare i veckan?). Iallafall om man är världens dyraste fotbollsspelare.

Det här må vara Aftonbladet, men inte nog med att de faktiskt skrev ut valutan för de 100 miljonerna, det är faktiskt också en väldigt underhållande artikel såhär en lördagsmorgon 7 månader efter att den skrevs: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/internationell/article7486975.ab

Och i dess ära kommer här en bild, som skulle kunna vara Dolores, med sitt barnbarn (och någon annan med ett annat barn).

No comments:

Post a Comment